BEHANDELINGEN

Behandeling Van Tandvleesontsteking
Behandeling Van Tandvleesontsteking
Behandeling Van Tandvleesontsteking
Met een goede mondhygiëne houdt u uw tanden, kiezen en tandvlees gezond. U voorkomt daarmee ontstoken tandvlees (gingivitis en parodontitis) en u bevordert de genezing ervan.Gezond tandvlees is roze, ligt strak om tanden en kiezen en bloedt niet als u eet of uw tanden poetst. Gezond tandvlees is de basis van een gezond gebit. Het tandvlees is samen met het kaakbot en de vezels het fundament van uw tanden en kiezen.
Beugel
Beugel
Beugel
Je krijgt het advies voor een beugel als je tanden naar voren staan. Of als je tanden en kiezen niet goed op elkaar passen. De beugel zorgt er voor dat je tanden en kiezen rechter komen te staan. Zo kun je bijvoorbeeld beter kauwen. Ook je tanden poetsen gaat gemakkelijker. Daardoor blijven je tanden en kiezen gaaf en gezond. En een mond met rechte tanden ziet er natuurlijk mooi uit.
Bleken
Bleken
Bleken
Een wit en stralend gebit. Wie wil dat niet? Mooie witte tanden zijn populair. Tanden wit maken met behulp van bleekbehandelingen kan in veel gevallen, maar zeker niet altijd. Onveilige bleekprocessen kunnen schade aanbrengen aan je mond. De Europese wetgeving is daarom in 2011 aangepast. Sindsdien mogen agressieve bleekmiddelen niet meer worden toegepast. Overweeg je een bleekbehandeling? Bespreek je wensen en de mogelijkheden met tandarts.
Gebitsprothese
Gebitsprothese
Gebitsprothese
Een nieuw kunstgebit is een grote verandering. Uw nieuwe kunstgebit speelt een belangrijke rol bij het kauwen en spreken. Bovendien zijn uw kunsttanden erg belangrijk voor uw uiterlijk. Uw tanden zijn immers uw eerste blikvanger. Bespreek uw wensen met de tandarts.
Preventie
Preventie
Preventie
Met een goede mondhygiëne houdt u uw tanden, kiezen en tandvlees gezond. U voorkomt daarmee ontstoken tandvlees (gingivitis en parodontitis) en u bevordert de genezing ervan.
Kronen & Bruggen
Kronen & Bruggen
Kronen & Bruggen
Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervangingen voor tanden en kiezen. Ze benaderen de oorspronkelijke vorm en functie zoveel mogelijk. Een behandeling voor een kroon of brug is ingewikkelder dan voor een gewone vulling, omdat deze van porcelein worden gemaakt. U zult dan ook enkele keren bij uw tandarts moeten terugkomen.
Mondhygiëne
Mondhygiëne
Mondhygiëne
Met een goede mondhygiëne houdt u tanden, kiezen en tandvlees gezond. Twee keer per dag twee minuten tandenpoetsen met fluoridetandpasta vormt hiervoor de basis. Met een tandenborstel alleen kunt u de ruimte tussen uw tanden en kiezen niet altijd goed schoonmaken. Daarvoor kunt u bijvoorbeeld ragers of tandenstokers gebruiken. Tevens is het regulier laten verwijderen van tandsteen ook een behoud voor uw gebit.
Periodieke Controle
Periodieke Controle
Periodieke Controle
1 of 2 keer per jaar wordt u door de tandarts gezien voor controle. Hierbij wordt uw hele gebit gecontroleerd, maar ook gekeken naar de conditie van uw tandvlees. Tevens kijkt de tandarts of uw gehemelte, tong en binnenkant van de wangen er goed en gezond uitzien.
Trekken Van Tanden En Kiezen
Trekken Van Tanden En Kiezen
Trekken Van Tanden En Kiezen
Voordat de kies of tand wordt getrokken, vraagt de tandarts eerst of u bloedverdunners gebruikt, een kunsthartklep/-knie of andere operatie heeft ondergaan. Vervolgens wordt de kies verdoofd. Deze verdoving laten we even inwerken. Het trekken op zichzelf doet geen pijn, maar sommige mensen vinden wel de trekkende beweging of vinden het geluid niet prettig.
Implantaten
Implantaten
Implantaten
Een implantaat kunt u het beste vergelijken met een kunstwortel. Een implantaat vervangt een afwezige tandwortel en wordt als een schroef in de kaak gebracht. Implantaten worden gemaakt van een lichaamsvriendelijk materiaal zoals titanium. Soms zijn ze voorzien van een keramische laag. Het implantaat biedt houvast voor een kroon, brug of overkappingsprothese.
Vullingen
Vullingen
Vullingen
Na het verwijderen van cariës (boren) vult de tandarts de gaatjes in een tand of kies. Dit gebeurt meestal met het materiaal composiet. Mensen kennen het als ‘’de witte vulling’’.
Wortelkanaalbehandeling
Wortelkanaalbehandeling
Wortel kanaal Behandeling
Tanden en kiezen bestaan uit een kroon en één of meer wortels. De kroon is het deel dat u ziet. De wortels ziet u niet. Die zitten onder uw tandvlees in de kaak verankerd. In iedere wortel loopt een kanaal, het wortelkanaal. Hierin zitten zenuwvezels en kleine bloedvaten. Dit levend weefsel wordt ook wel pulpa genoemd. Als het weefsel ontstoken is of ontstoken is geweest, voert de tandarts een wortelkanaalbehandeling uit. Na de verdoving maakt de tandarts eerst uw tand of kies open en verwijdert het ontstoken weefsel. Daarna reinigt hij het kanaal met kleine vijltjes en spoelt hij het met een desinfecterende spoelvloeistof. Vervolgens worden de kanalen gevuld. Na de wortelkanaalbehandeling maakt uw tandarts uw tand of kies weer dicht met een vulling en een kroon.